Chillzzout Portugese Wijnen importeert sinds januari 2017 ook Portugese Olijfolie van superieure kwaliteit.

 

Alweer een leuk product voor uw bedrijf om cadeau te doen aan uw klanten!

Deze olijfolie wordt gemaakt door een klein familiebedrijf in het Noordoosten van Portugal. Het klimaat in deze regio door het jaar heen stelt het bedrijf in staat om de olijven met een totale vrijstelling van pesticiden te produceren. Al de olijfolie die zij produceren is extra virgin, wat betekent dat de olie wordt gewonnen uit de olijven bij lage temperaturen en alleen door middel van mechanische middelen.

Als olijfolie kan worden aangemerkt als extra virgin vraagt ​​dat ook dat de chemische en organische eigenschappen goed moet worden gedefinieerd en gecontroleerd. Bijvoorbeeld het oliezuur van onze olijfolie is zelden meer dan 0,4% en gemiddeld slechts 0,25%. De maximum toegestane waarde is 0,8%.

De smaak van olijfolie is net als wijn afhankelijk van het klimaat, de bodem, de rijping en vele andere factoren. De combinatie van al deze factoren onderscheiden de olijfolie van anderen.

Onze olijfolie kan het best omschreven worden als rijp fruitig met een zoete sensatie en een vleugje bitter en peper.

Proef onze olijfolie, en ontdek de smaaksensatie!

Sá Morais 5ltr. cans (exclusief voor horeca)

1 doos bevat 4 cans van 5 liter

voor prijs-en leveringsinformatie kunt u contact opnemen met info@chillzzoutportugesewijnen.nl

Olijfolie Extra Virgin Lá da Terra 500ml

fles 500 ml.  à € 15,00 (ex.btw)

Olijfolie Extra Virgin Lá da Terra 250ml

fles 250 ml.  à € 7,50 (ex.btw)

Recepten met onze olijfolie 

Pizza Brood (bij soepen, salades en BBQ)

1 Stokbrood

100ml pure olijfolie

200gr geraspte kaas

zout & peper

2 eetlepels gehakte peterselie

1 eetlepel oregano

wat parmezaanse kaas om te garneren

 

Snijd stokbrood in vier gelijke delen, snijd elk stuk horizontaal. Je moet 8 stuks in totaal hebben. Plaats het brood op een bakplaat, besprenkel met onze olijfolie, geraspte kaas, zout en peper, peterselie en oregano. Grill tot de kaas gesmolten is en een gouden korstje heeft. Haal uit de oven, bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer.

 

 

Aardappelsalade

1 kg aardappelen

100ml Extra virgin olijfolie

sap van 1 citroen

1 teentje knoflook fijngehakt

2 eetlepels tijm

1 eetlepel verse munt fijngesneden

zout & peper

 

Schil de aardappelen en kook beetgaar, laat ze daarna afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes van  1 cm,  leg ze in een schaal. In een aparte kom meng je alle overige ingrediënten en deze giet je over de aardappelen en serveer.

Bom apetite!

 

Heeft u nog recepten waarin u onze heerlijke olijfolie gebruikt? Mail ze naar ons en wij zetten ze op de site!